Blackweek

Innlegget er skrevet i samarbeid med Jollyroom.
Vi kommer fra den mørkeste delen av galaksen og de mørkeste smugene i byen. Vi er de fire superskurker som har tatt oss til kontoret Jolly Room for å lage problemer. I løpet av uken, er vår eneste oppgave å ødelegge Jollyroom priser. Vi er teamet "Svart Week" og ingen priser er trygge!! Sammen har vi valgt våre favorittprodukter fra Black Week (http://www.jollyroom.no/blackweek). Gjør et kupp, vi kommer til å være her hele helgen for å sikre at prisene holder seg ned på bakken! Skynd deg!! 

Her er mine utvalgte produkter:

Woodlii dukkehus.

Woodlii dukkehus.

♥♥♥ 

Signatur

Snøkrystaller - fremgangsmåte

Hei dere, og riktig god første søndag i advent 

Jeg har alltid likt å være kreativ. Jeg gikk tegning, form og farge på VGS og har tidligere gått på malekurs. Jeg liker veldig godt å tegne med kullstift, pastellkritt og akvarellmaling. Min farmor var utrolig flink til å male, hun malet både abstrakt og fantastiske fine malerier av mennesker og natur. Min far arvet kunstgenet etter sin mor, og han er utrolig flink til å tegne/male han også. Så interessen ligger nok i familien, og jeg har fått litt av den. Jeg er nok desverre ikke like flink til å finne frem kunstneren i meg i det daglige, men jeg liker veldig godt å male sammen med ungene når vi bruker tid på det. 

I går la jeg ut et innlegg med bilder av noen snøkrystaller som jeg har klippet ut og hengt på vinduet. På Instagram (@Rebekkafylling) fikk jeg kommentarer om hvordan jeg har gjort det. Derfor har jeg lyst å legge ut fremgangsmåte her. (så godt jeg kan vertfall) .


Etter at jeg hadde tatt alle bildene, satt de sammen til en kollasj og lagt de ut her på bloggen, fant jeg ut at istedenfor å forklare hva jeg gjør kan jeg heller linke til en blogg som har forklart det på film. For det var gjerne ikke så enkelt å tyde alle bildene mine over her. Klikk deg inn på Moseplassen å se filmen, hun forklarer det på en god måte om du ikke skjønner bildene mine over her.Du kan klippe det du måtte ønske, så lenge du ikke klipper bort den kanten som henger sammen. Da faller den fra hverandre. 

Lykke til. 
Så ønsker jeg dere en fortsatt deilig søndag. 
Vi blogges.

Signatur

#adventshelg

Hei dere, og riktig god lørdagskveld ♥

Nå har vi vaska gulvet, og vi har børi ved..... 
Jeg og Vilde har brukt dagen på å forberede oss til i morgen. Det er første søndag i advent, og det skal selvfølgelig markeres med litt julepynt. Jeg er ikke den som pynter hele huset til 1. søndag i advent, men det må markeres med litt. Det har tittet frem en nisse, og på bordene tenner vi lys. Vi koser oss og nyter tiden vi har i møte. Jeg har til og med funnet den kreative siden å laget snøkrystaller som vi har hengt opp på vinduet. 

Nå skal jeg og kjæresten kose oss med litt vin og en god film. 
Ønsker dere en deilig kveld. 


Vi blogges. 

Signatur

"Jeg er her"I den store overgrepssaken vi nå har vært vitne til i media, er det viktig å sette et søkelys på hvor viktig det er å snakke med barna våres om seksuelle overgrep. I en artikkel som heter "la oss gjøre det jævlig vanskelig å være pedofil" skriver Theal Klingelberg hvor viktig det er å snakke med barna om det som har skjedd, og det som desverre skjer daglig. 

"Overgripernes største frykt er at vi skal snakke med ungene våre. De vil at de utenkelige tingene de gjør med barna våre, skal være noe de overhodet ikke føler de kan snakke med mamma om. Han som vil voldta ungen din, håper veldig på at du aldri tar praten om seksualitet, forplantning og grenser. Han håper du er for flau, at du tenker det er noe «skolens undervisning tar seg av». Han håper du gjør som dine egne foreldre kanskje gjorde; droppa den flaue praten om sex. Han fryder seg over at det ikke er noe opplegg for å prate om kropp og seksualitet i barnehager og skoler, han elsker at seksualundervisningen er for dårlig, og helt utdatert når det gjelder deling av innhold på nett."

For at barn skal føle at de kan snakke med oss voksne, må vi tørre å snakke med dem. Det er viktig at voksne snakker med barn og unge om seksuelle overgrep, så at de får vite at de har rett til å være trygg, at ingen har lov til å utsette dem for overgrep, at det aldri er deres skyld og hva de skal gjøre hvis de opplever seksuelle overgrep selv eller kjenner noen som opplever det. 

Nyheter og barn:

Barna lever i den samme verden som oss voksne, og de orienterer seg så godt de kan. Barn har rett på informasjon om saker som angår dem, og seksuelle overgrep mot barn angår barn. De trenger å få kunnskap, og de trenger å forstå. Barn får ofte med seg langt mer enn vi tror. Men ofte kjenner de ikke til hele bildet. De får tak i bruddstykker som de selv setter sammen til en helhet. De fyller inn selv der hvor det er hull. Dette samsvarer ikke alltid med virkeligheten.

Barn trenger hjelp fra voksne for å forstå, se sammenhenger og gjøre informasjonen håndterlig. Barn blir også tryggere når de får snakke med noen om det som kan oppleves som utrygt.


Bildet og tekst lånt fra Redd Barna.

Du kan gjøre en forskjell - bryt tausheten!


Jeg skriver om dette på bloggen fordi det er så aktuelt, og fordi jeg selv syns det er et veldig viktig tema! Jeg tipser dere til å klikke dere inn på sidene til Redd Barna, les og sett dere litt inn i hvordan dere kan snakke med deres barn om dette.

Takk for at du tok deg tid til å lese.
♥♥

Vi blogges.

Signatur

Èn er Èn, to er ti , tre er ..........

I et åpent og ærlig innlegg skriver Caroline Berg Eriksen om hvordan hun har opplevd overgangen fra ett barn til to. Hun ble fortalt at det å ha to barn var som å ha ti. Jeg har vært der selv, og ja jeg fikk akkurat de samme kommentarene da jeg ventet nummer to. Nå har jeg som de fleste av dere vet vert trebarnsmor i ca 1,5 år og vil gjerne dele mine erfaringer med dere.

Alle som har barn vet at starten er litt tøff. Den nyfødte skal komme inn i dagsrytmen. Man ammer store deler av dagen, bysser og skifter bleier. Det er ingen hemmelighet. Når man har et barn blir det altoppslukende. Man har det ene barnet og konsentrere seg om, så om man bytter bleie og mater mange timer i døgnet gjør det liksom ikke noe. Man har ikke flere barn som går rundt å skriker etter oppmerksomhet samtidig.

For det er jo nettopp det som skjer. Menst du ammer den nyfødte sitter det gjerne 1 eller 2 som gjerne vil ha oppmerksomhet samtidig. For meg var det ikke så lett å forklare en 2 og 4 åring at de måtte vente til Ole var mett. At de måtte vente til Ole hadde sovnet, eller at de måtte være stille så Ole ikke voknet. Og når han endelig var våken og kunne ligge litt på gulvet, måtte de passe på så han ikke skadet seg, "for han er jo så liten". Dere kjenner det sikkert igjen (dere som har fler). 

Etterhvert som Ole har blitt større har rutinene endret seg. Jeg sluttet å amme når han bare var 8 mnd gammel, han sover bare en gang om dagen og spiser det samme som oss. Overgangen fra 2 barn til 3 er nok den største overgangen vi har hatt. Da vi hadde to barn hadde vi hvert sitt når vi skulle noe. Når vi har tre må jo en av oss ha to når vi er andre steder enn hjemme. Dessuten merkes det både på klesvask og middagslaging (noe som bare blir mer av med tiden). Dagene går i ett og jeg føler at uansett hvor mange maskiner med klær jeg setter på for dag, blir det aldri tomt. Og vi er faktisk ganske flinke til å vaske klær. Flere barn = mer leker, mer rot og mer husfyll. Bursdager og jul - det fylles opp med store ting og gaver, noe som resulterer i mer husfyll her. Kanskje et luksusproblem, men det er et problem. 

Økonomisk er det klart også ganske stor forskjell på 2 og 3 barn. Vinterklær er jo ikke bare en vinterdress. Det er gjerne vinterdress, vintersko, votter, ull fra topp til tå, luer osv. Det er jo dyrt å handle slike ting til ett barn, så kan du gange det med tre. De fleste sier til meg at de kan arve. Tja, jeg er gjerne for å arve. Men en vinterdress f.eks som er brukt en hel sesong. Hver dag i barnehagen, på ettermiddagen hjemme, i helgene, 30 ganger i maskinen - det blir slitt og jeg har ikke samvittighet til å la slike ting gå i arv uten at det er helt og skikkelig. Ja, det finnes billigere vinterdresser og sko, men for meg er det veldig viktig at de ikke fryser og blir våt. Jeg kjøper de klærne som er best i test eller de jeg vet tåler det nordiske klimaet, og det koster naturligvis ofte litt mer. 

Jeg har valgt å få 3 barn - og det er det aller aller beste valget jeg har tatt hele mitt liv. Mine barn gir mening med livet og vi koser oss sammen med de. Livet er ingen dans på røde roser, jeg skal ikke pynte på sannheten. Men alle de gode, fantastiske, magiske, uforglemmelige, minnerike, gøyale, morsomme og tullete øyeblikkene gjør at de som ikke er fult så rosenrøde blir bittesmå. Jeg har dessuten en fantastisk mann som er flink med barna, tar del i husstell og middagslaging og er en fantastisk støttespiller. Uten han tror jeg nok at hverdagen hadde vært litt mer utfordrende. 

Dessuten tror jeg at den beste gaven du kan gi et barn er søsken. Jeg har selv to søstre som jeg setter så uendelig høyt, de er mine aller beste venninner. Jeg håper og tror at mine tre vil ha like mye glede av hverandre i årene som kommer. Og da tror jeg nok det er en stor fordel at de er så tett i alder også ♥♥

Overgangen fra 1-2-3 barn har vært stor, den er til tider tøff men absolutt verdt det! ♥


Vilde i nydelig festdrakt fra Valland festdrakt.

Takk for at du tok deg tid til å lese. 
Legg gjerne igjen en kommentar. 

Ha en fortsatt fin onsdag. Vi blogges.

Signatur

Superenkle , deilige havrekjeks til kvelds

Hei hei dere ♥

I 2016 er det ikke så vanlig at jeg drar med meg kameraet over alt lenger, siden telefonen er så lett tilgjengelig. Noen som sliter med samme "problemet"? Bildene blir nok sikkert bra nok med mobilen, men skulle av og til ønske jeg hadde noen skikkelig bilder fra vår hverdag. Jeg får prøve å skjerpe meg litt. 

Jeg la ut et bilde av noen havrekjeks jeg har bakt på Instagram (@rebekkafylling). Og fikk spørsmålet om jeg kunne dele oppskriften. Jeg har selv stjelt denne superenkle oppskriften av ei vennine. Men deler den gjerne videre med dere:2,5 dl havregryn
3 ss speltmel (evt. havremel)
1,5 ts kanel
2ts vaniljepulver (evt. vaniljesukker)
4 ss honning
1 egg
2 ss smør
1 mellomstor gulrot (ca. 75 gram)

Stekes på 200 grader i ca 10-15 min. 

Signatur

Dette er hvor jeg trives best

Hjemme, tente lys, sjokolade, koseklær, rødvin, interiørtitting, pinterest, netflix.... listen er uendelig. Siden jeg var ute i går, har jeg viet denne kvelden til meg selv og sofaen. The perfect way to spend a saturday night. Jeg regner med de fleste av dere som har barn kjenner seg igjen i at når ungene "endelig" er i seng, er tiden etterpå hellig. De få timene man får for seg selv, må brukes fornuftig. Det er faktisk ikke ofte det frister å bruke kvelden på og gå ut, når man kan bare slappe av. Et tegn på at jeg har blitt eldre ? Ok, jeg koser meg. Håper dere alle har en deilig, avslappende lørdag. 
Vi blogges 

Signatur

Når man får uventet post i postkassen

Postkassen vår er som regel fylt med reklamer og brev med regninger. En sjeldent gang dumper det noen gøyale pakker fra Ebay, siden jeg er EBAY fanatiker. Men utenom det, er innholdet i kassen utrolig kjedelig ganske ofte.

I dag gikk jeg i postkassen etter jobb, som vanlig. Jeg fant en bunke med reklamer og noen brev inn i mellom. Jeg tar alltid med meg bunken med kjedelig reklame rett bort til papirbosset for å sortere å kaste det som ikke skal brukes. Der, midt inn i bunken lå det et mystisk brev. Et svart brev som igrunn så veldig mystisk ut. Det er ikke ofte slik post dukker opp i min postkasse. 

Jeg ble nysgjerrig men også litt skeptisk. Jeg tok med meg brevet inn i gangen og opp for å åpne. Når jeg åpnet brevet fant jeg et kort med utklipte bokstaver? Noe så merkelig, og litt skummelt.

I brevet står det: Hva skal dette bety ?? 
Jollyroom har sendt et brev , som jeg ikke helt skjønner. Skjønner dere hva som skjer ? Jeg tror det er noe spennende på vei. 
Stay tuned!

Signatur

Kunstlab hjemme

God kveld 

Det var ei lita jente som var lei seg når jeg hentet de i barnehagen i dag. De hadde nemlig fått lov til å male, men på tur. Når jeg kom for å hente skulle hun akkurat til å male. Hun ble så lei seg at jeg bestemte meg for at vi skulle finne frem pensel og maleverktøy hjemme etter middag. Det hjalp litt på:

Det aller gøyeste er å male på hånden, foten eller fingrene - det lager jo så utrolig kule trykk på arket. 

Nå skal jeg gjøre litt planleggingsarbeid. 
Takk for at du tittet innom meg. 

Ha en fortsatt fin kveld. 
Vi blogges
.
 

Signatur

Gjør noe godt for noen som trenger det

Hei hei dere, og riktig god kveld 

Julen nærmer seg, igjen. Fokuset har allerede startet med pepperkakesalg og dekorasjoner i gatene og på kjøpesentrene. For meg er denne tiden fin. Jeg liker den så godt fordi jeg har så utrolig mange fine minner fra min oppvekst. Jeg er heldig som har foreldre som har stått på pinnene for meg og søstrene mine. Ikke bare i juletider, men hele året. Men, likevel er det liksom i julen man merker det ekstra godt. Forventningene, samholdet, den gode maten og alt det gode julen bringer med seg - alle fokuserer på nettopp dette.  

Desverre er det absolutt ikke alle som forbinder julen med noe magisk, med noe godt eller med noe minneverdig. Noen gruer seg, og noen skulle rett og slett ønske at julen ikke fantes. Jeg og jentene har snakket sammen om de barna som ikke har så mye. Og vi har bestemt oss for å gi noe til andre. Gjennom de siste årene har huset vårt fylt seg med leker og andre ting til jentene. Og der er flere leker som ikke blir rørt, der er flere bamser som ikke får kos eller flere bøker som ikke blir bladd i. Sammen skal vi finne lekene og tingene som ikke blir brukt, vi skal pakke de fint inn og gi de bort til noen som trenger det. Jentene er helt enig med meg når vi snakker sammen om dette. 

Det er små ting for oss, som kan bety så mye for noen andre ♥♥Jeg vet at det er noe som heter "sundtenglene" i Bergen. Et utrolig fint tiltak. Ellers må dere gjerne tipse meg om dere vet om hvor vi kan gå for å levere inn julegaver, som går til de som trenger det mest. Ikke bare leker, det kan også være klær og nødvendige ting. 

Jeg ønsker dere alle en deilig kveld videre. 
Vi blogges

 

 

Signatur

Moodboard

Hei hei, og god morgen ♥

Noe av det koseligste jeg vet om når ungene er lagt om kvelden, er å lete frem interiørmagasiner og se gjennom bladene etter inspirasjon. Husdrømmen gir seg ikke før jeg får realisert den, og enn så lenge må det hentes inspirasjon til et fremtidig hus. Jeg har virkelig sansen for det visuelle. Og har du ikke oppdaget pinterest ennå, kan jeg sterkt anbefale deg en titt innom. Der kan du søke på hva du vil mellom himmel og jord, og det dukker opp så utrolig mange fine bilder. Det er musikk for øynene (høres gjerne litt klisjè ut) men jeg har virkelig sansen for det.

Og siden vi snakker om det har jeg lyst å vise dere noen av de fine tingene jeg har funnet, nettopp på pinterest:


Om du ønsker å lage koselige hjemmelagde julegaver f.eks finnes det utrolig mye inspirasjon til det og. Du søker bare på DIY christmas presant f.eks. Det er nok mange som setter pris på slike julegaver, lagt med kjærlighet. Dere med unger kan finne tips til juleverksted med ungene - det husker jeg så godt vi hadde hos en venninne hvert år før jul. Mammaen hennes disket opp med juleverksted, og det var et av høydepunktene før jul ♥

Klikk deg innpå Pinterest og finn inspirasjon. 
Kos deg. 

Vi blogges ♥

Signatur

Happy memories

Hei dere, og riktig god lørdagskveld ♣

I en hektisk hverdag med tre små barn er det utrolig deilig og ikke ha noen planer for helgen. Helgen er hellig, den er tid for familie og tid for avslapping. Vertfall nå menst barna er så små at de enda ikke har begynt å bruke helgene på fotballcup og handballkamper (slik jeg husker det selv). Det er klart vi har helger med planer , men andre helger er det utrolig godt å bare ta helgen som den kommer. I går ble vi enig med jentene om å bake pepperkaker i dag. Så dagen i dag har gått med på inneaktiviteter med de små. Ute var det ganske ruskete vær, så helt ærlig var det ikke særlig fristende og gå ut heller. 

I morgen står potetball (komler, raspeball...) på middagsmenyen. Jentene skal få være med å lage den. Av erfaring er det mye mer spennende og ikke minst kjekt og smake på middagen når de får være med på prosessen. Det at de har vært kokk er jo mestringsfølelse her ifra til himmelen. 

Nå slapper jeg av med "Skal vi danse" og noen tonn smågodt. (vertfall nesten).
Og så ønsker jeg dere alle en deilig kveld. 

Vi blogges. 

Signatur
Les mer i arkivet » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016
Photobucket

Hei og velkommen!

Bloggen har blitt et sted hvor jeg deler erfaringer og tanker rundt mitt hverdagsliv som mamma.
Innslag av både moter og interiør forekommer.

Jeg håper du legger igjen et lite spor.
Takk for at du tok turen innom, og velkommen skal du være igjen.


SØK I BLOGGENCopyright

Blogg.no leverer teknologien bak Rebekka Fylling. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av AHM Design
Photobucket