#aktivseptember

Målene er satt for september, motivasjonen er på topp og jeg vil ha DEG med på laget. Målet er en mer aktiv hverdag. Det er ikke snakk om å være mest aktiv, men å være aktiv. Vist vi alle sammen bruker hashtagen #aktivseptember fra i morgen når vi poster aktive bilder fra hverdagen, kan vi motivere hverandre litt hver dag. Turer i skog og mark, timer på senter, sykkeltur, fjellturer eller turer i robåt - alle aktiviteter vil vi ha en smakebit av. I slutten av mnd har jeg lyst å kåre en vinner blandt alle bildene under hashtagen #aktivseptember som vinner fine premier. (mer om de kommer etterhvert). 

Det blir en vinn-vinn aksjon. Vi blir mer aktive, OG du kan stikke av med supre premier. 
Jeg og Ole kom akkurat inn igjen fra en 2-timers gåtur i deilig solvær. Nå skal jeg bare slappe av litt før jeg skal hente jentene i barnehagen. 
Ha en god mandag så lenge.

Vi blogges.


Signatur

Medicalia

God mandag ♥

Jeg har begynt på en ny serie for huden. Siden jeg gikk gravid med Vilde i 2010, har jeg slitt en del med pigmentflekker i ansiktet. Dette har bare blitt verre for hvert svangerskap siden jeg har gått gravid på sommerstid alle tre gangene. Jeg har en stor pigmentflekk i pannen, som jeg mer enn gjerne skulle hatt vekk. Min svigermor er hudpleier, og hun har nå skaffet meg en hudpleieserie som skal gjøre godt for nettopp dette. Jeg startet på den i går kveld, og er veldig spent på om jeg kan se resultater etterhvert. Jeg har tatt noen bilder av huden min før, så får jeg se om jeg viser dere før-etter bilder etterhvert.

Ha en fin mandag da , dere. 
Jeg og Ole skal på Babybootcamp senere. Det er så godt og endelig trene kroppen litt. 

Vi blogges.

Signatur

Maten , den får vi levert på døren

Søndag - da kommer Adam på besøk. Eller, kanskje ikke Adam himself, men vi får levert "Adam`s matkasse". For noen uker siden bestemte vi oss for å teste konseptet som gir oss fullstendig ferdig planlagt middag og ikke minst innhandlet mat levert på døren. Vi var lei av og handle, lei av og ikke ha idèer til hvilke middager vi skulle lage og ikke minst lei av og mangle litt her og der når vi først skulle lage middagene. Nå får vi levert alt vi trenger for middager en hel uke på søndagene - enkelt og greit. Dette er ikke et betalt reklameinnlegg, men et innlegg med tips til dere som trenger å spare tid på mathandling og matplanlegging.

Maten er veldig god. Man får variert og ikke minst utrolig gode råvarer - så dette kan jeg anbefale uten å få betalt for det.
Om du ønsker å avbestille en uke, klikker du deg enkelt inn på hjemmesiden og avbestiller de ukene du ikke ønsker å få levert på døren. Vi har "barnekassen". Det er middager som barna liker veldig godt. Vi har to jenter som er småspiste og ikke så allsidig i matveien - men hittil har vi ikke hørt noe klage.

Nå skal det sorteres i kjøleskapet, så der vi klar for en ny uke med deilig mat. 
Andre som har levert mat på døren ? 

Ha en fortsatt god kveld. 
Vi blogges.
Signatur

Er den død ?

Jeg og Vilde koste oss på tur i skogen i går. I utgangspunktet skulle hele gjengen, men siden Julie sovnet, ble det tur på meg, Vilde og Ole i vognen. Vilde tok med seg sekken sin (som hun elsker). Den fylte hun med eple og vann til pausen vår. Ja, for pausen er vel det viktigste med hele turen ? Hun spurte allerede etter 5 minutt om det var lenge til vi skulle ta pause og spise eple. At 4 åringen skulle gå i 2 timer uten klage, hadde jeg kanskje ikke sett for meg. Men turen gikk veldig fint til tross for kraftige nedbørsmengder inn i mellom. 


Vi fant oss en benk, og på benken lå det en flue. Da Vilde fikk øye på den sa hun : "Mamma ? Jeg tror den ligger bare å soler seg jeg". Jeg tenkte ikke noe mere på det der og da, før det kom et spørsmål til (som det naturligvis ofte gjør hos en 4-åring): "Mamma ? Er den død?"

Ja, hvordan svarer man best mulig på barns spørsmål om døden? Jeg vet, dette er jo "bare" en død flue. Men før eller senere kommer nok de første tankene og spørsmålene rundt døden. Døden er en vesentlig og viktig del av livet, både for oss og for barna. Da er det viktig at vi setter oss ned sammen med de, ikke stenger de ute fra det men kanskje undrer oss sammen med de om det. 

Jeg skal ikke skrive side opp og side ned om hvordan DU skal møte barnet ditt i samtalen om døden, men jeg tror det er vikitg å være konkret. Den som er død slutter å puste, og hjertet slutter å slå. Men den som er død trenger ikke å spise lenger, hårer vokser ikke og de har det heller ikke vondt.

Det kommer mange faser i livet med småbarn - det er jo det som er så spennende. 
La de undre, og la deg selv undre sammen med de.


Se på denne sprekusen min. Pause med eple og vann i skogen.

Ha en god søndag alle sammen. 
Vi blogges

 

Signatur

@Instagram

Hei hei dere, og riktig god torsdagsmorgen ♥

Vi startet morgonen med nystekte rundstykker og en deilig kopp rykende fersk kaffe. Ole sov fra klokken var kvart over 9 i går kveld til halv 7 i dag tidlig. Amazing. Jeg måtte opp 2-3 ganger i natt for å se om han hadde det bra. Han tok 3mnd vaksine på helsestasjonen i går, så jeg tror den har gjort han ekstra trøtt eller noe, mammaen har vertfall aldri følt seg mer uthvilt enn i dag. 

Vi skal rydde litt i huset før vi skal ut på trulletur med noen kjekke damer i nabolaget. Jeg syns det var på tide å reklamere litt for Instagram kontoen min. Jeg er hyppigere på oppdateringer der inne enn på bloggen, så jeg håper dere klikker dere inn å trykker på "følg". Så sees vi der inne ? 

ha en god dag så lenge. 
Vi blogges senere.

Signatur

we are so good together
Ha en fortsatt fin kveld, alle sammen.
Vi blogges.
Signatur

mønster i interiøret

Jeg har alltid vært glad i mønster. Spesielt med sterke linjer, i sort eller i farger. Min nye forelskelse er blått i hjemmet.
Jeg og Ole har kost oss med besøk i dag. Nå venter vi bare på at jentene skal komme hjem fra barnehagen. Jeg håper alle har hatt en fin tirsdag så langt. 
Vi blogges.Signatur

Grip dagen

Oh YEAH, det er mandag.

Uken ligger foran deg som et blankt ark. Hvor på arket du velger å starte eller hvordan du velger å starte er opp til deg. 

En fresh start, en ny start ?

Grip dagen, og gjør den din. Jeg skal trene - og jeg gleder meg. Motivasjonen er på topp og høsten står for tur. 

Jeg gleder meg litt til høsten, til trulleturer og fjellturer.

Ha en god mandag dere.
Vi blogges

Signatur

Fresh baked

Hei hei dere ♥

Vi har kost oss med hjemmebakt rundstykker til frokost. Jeg fikk så lyst på i dag tidlig, at jeg satte i gang bakebollen klokken halv 8 i dag tidlig. Deilig. 
Nå skal vi kose oss og ønsker dere alle en deilig lørdag.
Vilde skulle ha en liten og en stor flette, så sveisen ble en smule skeiv. Men hun ble fornøyd og fikk bestemme selv. Se på de nydelige kjolene fra Memini. De fikk hver sin i gave av tanten og onkelen til Kim. Jeg syns de er helt nydelige.

Vi blogges.Signatur

DINOTRUX

Inneholder reklame

Gleden var stor da Netflix sendte en pakke i posten med en råkul caps og tilhørende puslespill. Små barn, store gleder ? Har noen av dere fått med dere serien Dinotrux som går på netflix ? Vi skal vertfall se på den når helgen kommer og familien er samlet foran tv`en med lørdagsnammis i skålen. 

Vi ønsker dere en riktig god helg. 
Blogges snart.

Signatur

Just do it

En vindfull, svett men deilig tur til Liatårnet på Sotra er gjennomført i dag. Det er veldig fint at man kan trille vognen hele veien opp - man har med andre ord ingen unskyldning. Jeg møtte en mann i rullestol. All ære til han som hadde en rullestol uten elektrisitet. Når han kan, så kan vertfall vi.

Nå er det middagstid. 
En fiiiiiiin ettermiddag.

Vi blogges ♥

Signatur

Lets kickstart

Hei hei dere 

Torsdag, allerede? Ja disse ukene, dagene og timene flyr unna når man har mye å gjøre. Og jeg kan ikke si at det er mange stille minutter i dette huset om dagen. Jeg har akkurat kjørt jentene i barnehagen, og sitter med planer om å gå en lang tur med vogn før de skal hentes igjen. Jeg har fått treningslysten tilbake for lenge siden, men jeg må ha en plan og ikke minst et mål med treningen - da kommer motivasjonen av seg selv. Vertfall hos meg. Jeg har lyst å blogge litt mer om trening i tiden fremover, så håper dere følger med meg. Jeg har vertfall satt meg ett (foreløpig) mål for 2016, og det er å bestige "Galdhøpiggen". Noen som har gått opp ? 

Ole har blitt sterkere i rygg og nakke. Så utover høsten skal han få være med meg på noen treningstimer i hjemmet. Til det får han nøye seg med å ligge på gulvet å se på at mamma trener.

Ha en fin torsdag dere.
Vi blogges.


Signatur

Summer vibes

Hei hei dere ♥

Det er 29 grader på terrassen min i skrivende stund, amazing. Jeg tror ikke vi har hatt en så deilig og varm dag på måneder, selv for sommeren og være. Det blåser deilig i tillegg, men det føles som syden temperatur fordi vinden er varm og deilig. Man kan vel ikke klage ? Lillebror sover inne, menst mammaen nyter varmen ute. Vilde skal i selskap til en kompis i barnehagen i dag, så jeg har vært på shopping etter gave og outfit til prinsessen på 4 år. 

Jeg husker så godt alle barneselskapene fra da jeg var liten - noe av det kjekkeste jeg viste. Der møtes de, barnehagevennene men i en helt annen setting. Og så er det så fint vær i dag, at de får nyte noen timer ute - det blir ikke bedre. Jeg håper resten av landet har en like bra dag som vi har. 
Den må nytes.

Ha en fortsatt deilig onsdag.
Vi blogges.

Signatur

En eventyrdag

Hei hei dere, og god tirsdag ♥

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Men etter helgens bryllup, sitter jeg igjen med så mange fine inntrykk og tilbakeblikk. Min tvillingsøster giftet seg med sin kjære Kristoffer. Bryllupet var gjennomført fra start til slutt, med en perfekt brud (og brudgom selvfølgelig), god mat, nydelig pyntet lokale, flotte taler og en veldig flink toastmaster - jeg tror ikke dagen kunne vært bedre enn den var. Jeg vet ikke om jeg tør å gifte meg etter et slikt bryllup. Hørt om uttrykket "det blir som å hoppe etter wirkola" - det føler jeg i dette tilfellet, he he.... 

Jeg har startet den nye uken med husvask. Solen skinner ute, det er 24 grader og dynene henger til lufting på terrassen. Det er så deilig med nyvasket hus, og nyvasket sengetøy når kvelden kommer. Jeg og Ole har handlet inn grillmat, og venter bare på at resten av familien skal komme hjem.


Her er meg og min søster, som jeg tør og påstå var verdens nydeligste brud på lørdag 

Ha en fin dag da dere.
Vi blogges.


Signatur

Hjelp, jeg har blitt mamma

Dette innlegget har lagt en stund i arkivet, men tenkte det var på sin plass å publisere det nå. Hvorfor ? Fordi jeg nettopp har gjennomgått denne tiden selv, og ting begynner å stabiliere seg hos oss. Nå vil jeg absolutt tørre å påstå at jeg har litt erfaring som sitter med en tredjemann, derfor våger jeg å uttale meg om dette såre temaet.

Så:

Kjære nybakte mamma:

Det blir så mye bedre, etterhvert. Jeg glemmer aldri tiden før min førstefødte kom til verden. De uttallige kommentarene om tiden jeg hadde i vente, de fantastiske første ukene og hvor kjekt det var å komme hjem fra sykehuset - TULLPRAT (i mine ører). Den første tiden er ikke alltid like rosenrødt som enkelte vil ha det til. Ja det er jo noen som finner seg til rette med en gang og ting er bra, men den følelsen satt ikke jeg med når jeg kom hjem fra sykehuset. Alt er nytt, du er uerfaren og ting er kanskje ikke slik som du leste om i de utallige bøkene på forhånd om: "hvordan bli en mamma".

"Skal du ikke amme barnet ditt, du da?" var en av de første kommentarene som møtte meg på sykehuset. Jeg hadde lagt 27. timer i aktiv fødsel som endte i hastesnitt. Jo klart jeg hadde lyst å amme, men jeg var sliten og kunne ikke tenke meg et titals personer som hang over meg og fortalte meg hvor lett dette var, og at jeg ikke måtte gi opp selv om det ikke gikk med en gang. "Pfft, såre brystvorter? Hva er det ? Du skulle sett meg, jeg blødde og hadde såre brystvorter i 10 uker jeg, men sluttet ikke ammingen av den grunn"

Såre brystvorter. Etterrier. Våkenetter. amming, amming og amming. 

Jeg vet at det absolutt ikke er lett å se fremover når du sitter alene hjemme med en nyfødt i armene, uten søvn tredje dagen på rad. En baby som skriker, gulper, bæsjer og er sulten døgnet rundt. Får han nok mat ? Har jeg nok melk ? Hvorfor skriker han ? Gjør jeg noe feil ? Så kommer det gjerne besøk fra flere kanter, og alle har sin teori - ja jeg har vært der selv, faktisk for tredje gang på ca 4 år.

Nei, jeg er enig - det er ikke så lett å tro at det blir bedre når hormonene river i kroppen din og du går hele dagen og veskler mellom å være oppgitt, frustrert, sint, lei, redd og begynner å gråte bare du ser en baby på tv`en.

Så kommer det en tid etter amming hver 2 time, hvor babyen finner ut at den skal sove flere timer i strekk, hva skjer da ? Brystene er harde som stein, og sprenger og gjør så vondt at du hyler bare noen nærmer seg.


Det blir bedre:

Ja, når den tiden er forbi blir det bedre. Tro meg. Som jeg sa, jeg har vært der 2-3 ganger tidligere og vet at perioden blir bedre. Du blir tryggere, og du blir naturligvis mer erfaren. Rutinene faller sakte men sikkert på plass, og du får ofte sove lenger mellom hver amming om natten. 
Jeg skrev dette innlegget i håp om å kunne trøste førstegangsfødende, for jeg tørr og påstå at det blir bedre. Og om du er en av de som føler at første tiden er fantastisk - nyt det , men hold det litt mer for deg selv. For det er faktisk enda mer frustrerende for de som absolutt ikke opplever det slik.

Ha en ellers flott onsdag.
Vi blogges.

 

Signatur
Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
Photobucket

Hei og velkommen!

Bloggen har blitt et sted hvor jeg deler erfaringer og tanker rundt mitt hverdagsliv som mamma.
Innslag av både moter og interiør forekommer.

Jeg håper du legger igjen et lite spor.
Takk for at du tok turen innom, og velkommen skal du være igjen.


SØK I BLOGGENCopyright

Blogg.no leverer teknologien bak Rebekka Fylling. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Designet vises best i Safari og Google Chrome. Designet er ikke tilpasset mobil/iPad/iPhone. Noen forskjeller vil forekomme i Firefox.

Design og koding av AHM Design
Photobucket