• Skrevet: 24.11.2016  •  Kl: 17:25  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 0I den store overgrepssaken vi nå har vært vitne til i media, er det viktig å sette et søkelys på hvor viktig det er å snakke med barna våres om seksuelle overgrep. I en artikkel som heter "la oss gjøre det jævlig vanskelig å være pedofil" skriver Theal Klingelberg hvor viktig det er å snakke med barna om det som har skjedd, og det som desverre skjer daglig. 

"Overgripernes største frykt er at vi skal snakke med ungene våre. De vil at de utenkelige tingene de gjør med barna våre, skal være noe de overhodet ikke føler de kan snakke med mamma om. Han som vil voldta ungen din, håper veldig på at du aldri tar praten om seksualitet, forplantning og grenser. Han håper du er for flau, at du tenker det er noe «skolens undervisning tar seg av». Han håper du gjør som dine egne foreldre kanskje gjorde; droppa den flaue praten om sex. Han fryder seg over at det ikke er noe opplegg for å prate om kropp og seksualitet i barnehager og skoler, han elsker at seksualundervisningen er for dårlig, og helt utdatert når det gjelder deling av innhold på nett."

For at barn skal føle at de kan snakke med oss voksne, må vi tørre å snakke med dem. Det er viktig at voksne snakker med barn og unge om seksuelle overgrep, så at de får vite at de har rett til å være trygg, at ingen har lov til å utsette dem for overgrep, at det aldri er deres skyld og hva de skal gjøre hvis de opplever seksuelle overgrep selv eller kjenner noen som opplever det. 

Nyheter og barn:

Barna lever i den samme verden som oss voksne, og de orienterer seg så godt de kan. Barn har rett på informasjon om saker som angår dem, og seksuelle overgrep mot barn angår barn. De trenger å få kunnskap, og de trenger å forstå. Barn får ofte med seg langt mer enn vi tror. Men ofte kjenner de ikke til hele bildet. De får tak i bruddstykker som de selv setter sammen til en helhet. De fyller inn selv der hvor det er hull. Dette samsvarer ikke alltid med virkeligheten.

Barn trenger hjelp fra voksne for å forstå, se sammenhenger og gjøre informasjonen håndterlig. Barn blir også tryggere når de får snakke med noen om det som kan oppleves som utrygt.


Bildet og tekst lånt fra Redd Barna.

Du kan gjøre en forskjell - bryt tausheten!


Jeg skriver om dette på bloggen fordi det er så aktuelt, og fordi jeg selv syns det er et veldig viktig tema! Jeg tipser dere til å klikke dere inn på sidene til Redd Barna, les og sett dere litt inn i hvordan dere kan snakke med deres barn om dette.

Takk for at du tok deg tid til å lese.
♥♥

Vi blogges.Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits