• Skrevet: 23.11.2016  •  Kl: 09:03  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 2

I et åpent og ærlig innlegg skriver Caroline Berg Eriksen om hvordan hun har opplevd overgangen fra ett barn til to. Hun ble fortalt at det å ha to barn var som å ha ti. Jeg har vært der selv, og ja jeg fikk akkurat de samme kommentarene da jeg ventet nummer to. Nå har jeg som de fleste av dere vet vert trebarnsmor i ca 1,5 år og vil gjerne dele mine erfaringer med dere.

Alle som har barn vet at starten er litt tøff. Den nyfødte skal komme inn i dagsrytmen. Man ammer store deler av dagen, bysser og skifter bleier. Det er ingen hemmelighet. Når man har et barn blir det altoppslukende. Man har det ene barnet og konsentrere seg om, så om man bytter bleie og mater mange timer i døgnet gjør det liksom ikke noe. Man har ikke flere barn som går rundt å skriker etter oppmerksomhet samtidig.

For det er jo nettopp det som skjer. Menst du ammer den nyfødte sitter det gjerne 1 eller 2 som gjerne vil ha oppmerksomhet samtidig. For meg var det ikke så lett å forklare en 2 og 4 åring at de måtte vente til Ole var mett. At de måtte vente til Ole hadde sovnet, eller at de måtte være stille så Ole ikke voknet. Og når han endelig var våken og kunne ligge litt på gulvet, måtte de passe på så han ikke skadet seg, "for han er jo så liten". Dere kjenner det sikkert igjen (dere som har fler). 

Etterhvert som Ole har blitt større har rutinene endret seg. Jeg sluttet å amme når han bare var 8 mnd gammel, han sover bare en gang om dagen og spiser det samme som oss. Overgangen fra 2 barn til 3 er nok den største overgangen vi har hatt. Da vi hadde to barn hadde vi hvert sitt når vi skulle noe. Når vi har tre må jo en av oss ha to når vi er andre steder enn hjemme. Dessuten merkes det både på klesvask og middagslaging (noe som bare blir mer av med tiden). Dagene går i ett og jeg føler at uansett hvor mange maskiner med klær jeg setter på for dag, blir det aldri tomt. Og vi er faktisk ganske flinke til å vaske klær. Flere barn = mer leker, mer rot og mer husfyll. Bursdager og jul - det fylles opp med store ting og gaver, noe som resulterer i mer husfyll her. Kanskje et luksusproblem, men det er et problem. 

Økonomisk er det klart også ganske stor forskjell på 2 og 3 barn. Vinterklær er jo ikke bare en vinterdress. Det er gjerne vinterdress, vintersko, votter, ull fra topp til tå, luer osv. Det er jo dyrt å handle slike ting til ett barn, så kan du gange det med tre. De fleste sier til meg at de kan arve. Tja, jeg er gjerne for å arve. Men en vinterdress f.eks som er brukt en hel sesong. Hver dag i barnehagen, på ettermiddagen hjemme, i helgene, 30 ganger i maskinen - det blir slitt og jeg har ikke samvittighet til å la slike ting gå i arv uten at det er helt og skikkelig. Ja, det finnes billigere vinterdresser og sko, men for meg er det veldig viktig at de ikke fryser og blir våt. Jeg kjøper de klærne som er best i test eller de jeg vet tåler det nordiske klimaet, og det koster naturligvis ofte litt mer. 

Jeg har valgt å få 3 barn - og det er det aller aller beste valget jeg har tatt hele mitt liv. Mine barn gir mening med livet og vi koser oss sammen med de. Livet er ingen dans på røde roser, jeg skal ikke pynte på sannheten. Men alle de gode, fantastiske, magiske, uforglemmelige, minnerike, gøyale, morsomme og tullete øyeblikkene gjør at de som ikke er fult så rosenrøde blir bittesmå. Jeg har dessuten en fantastisk mann som er flink med barna, tar del i husstell og middagslaging og er en fantastisk støttespiller. Uten han tror jeg nok at hverdagen hadde vært litt mer utfordrende. 

Dessuten tror jeg at den beste gaven du kan gi et barn er søsken. Jeg har selv to søstre som jeg setter så uendelig høyt, de er mine aller beste venninner. Jeg håper og tror at mine tre vil ha like mye glede av hverandre i årene som kommer. Og da tror jeg nok det er en stor fordel at de er så tett i alder også ♥♥

Overgangen fra 1-2-3 barn har vært stor, den er til tider tøff men absolutt verdt det! ♥


Vilde i nydelig festdrakt fra Valland festdrakt.

Takk for at du tok deg tid til å lese. 
Legg gjerne igjen en kommentar. 

Ha en fortsatt fin onsdag. Vi blogges.

Tonje

Skrevet: 23.11.2016  •  Kl.10:09
Har aldri hatt berre 2, me gjekk frå 0 til 1 til 3 på 2,5år. Travelt! Når me har barnevakt til ei, er der som ein draume å ha berre 2. Og ha 1 heima, det er ferie det! 😂

Rebekka Fylling

Skrevet: 23.11.2016  •  Kl.10:11
Tonje: HAHA, jeg vet hva du snakker om !! :) og 3 på 2,5 år kan jeg tenke meg var tøfft ja. Syns det var hardt nok med 3 på 4 år .)


Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits