• Skrevet: 26.09.2016  •  Kl: 20:10  •  Kategori: Kosthold  •  Kommentarer: 0Har du hørt om roboten "Spencer" ? Jeg må si det er noe av det smarteste jeg har hørt. 

Jeg kan fortelle deg litt. Har du noen gang ønsket at noen skulle guidet deg rundt på flyplassen, slik at du skulle funnet frem til riktig gate når du skal ut å fly ? Mange av de største flyplassene i Norge og ikke minst verden er så stor at mange passasjerer sliter med å finne gaten de skal til i tide, og på den måten rekker de ikke flyet de skal ombord i før avgang.

KLM har en lang historie med innovasjoner, og er nummer én innen bærekraft. Flyene deres går på biodrivstoff og de er blant de første med det meste innen flybransjen. Fra å være først over Atlanteren, til å være en av de første flyselskapene som brukte jetmotorer. Nå har KLM også ekte roboter som hjelper deg på flyplassen. Er du litt forvirret over hvor du skal gå, og stresser med å rekke ditt neste fly? Da står roboten «Spencer» klar for å hjelpe.

SPENCER

Etter mer enn 3 år med konstruksjon og programmering, er roboten Spencer klar til bruk. Når du møter på Spencer skal han kunne scanne boardingkortet ditt, finne ut hvilke gate du skal til, og følge deg dit. Når han har funnet ut nummeret på gaten, begynner Spencer å bevege seg med en gang, men vil tilpasse seg farten til passasjerene så alle kommer frem. Han forteller deg også hvor langt det er igjen til gaten underveis, samtidig som han unngår hindringer.

Hovedgrunnen til roboten er som jeg skrev innledningsvis at mennesker hver dag mister flyene sine av ulike grunner. En av disse er ofte at man rett og slett ikke finner gaten sin. Derfor innfører KLM roboter som enkelt og effektivt skal kunne hjelpe passasjerer til riktig gate. Spencer leser sosiale situasjoner og skal kunne skille familier fra store grupper. Han er den første av sin sort som noensinne har blitt utplassert på en flyplass.

sjekk filmen som ligger øverst i innlegget - jeg syns det er helt fantastisk. Og ikke minst kommer det til å hjelpe en hel rekke mennesker i en travel hverdag.

Innlegget er sponset.

 Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits