• Skrevet: 08.02.2016  •  Kl: 14:51  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 0

I en søskenflokk på tre jenter, er jeg nok den av oss som tar ting med knusende ro. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men jeg har igrunn alltid vært litt.... avslappet til ting ? Selv etter jeg fikk barn, har jeg liksom tatt ting litt "som det kommer". Og blir sjeldent oppspilt eller stresset av det andre gjerne ville svettet av. Det bor nok en liten hønemor i meg og, men er gjerne ikke av den ekstreme sorten.

Det er umulig å sikkre barna mot alle farene i verden - meeeen man kan selvfølgelig minske risikoen for at noe alvorlig skal skje. Jeg tror det gjelder å finne en god balanse mellom naturlig lek og utfoldelse. Jeg har ei jente på snart 3 år som elsker å hoppe. Hun hopper fra alt, og over alt. Men hun har en utrolig god motorikk, og lander som regel stødig på begge ben. Barn er jo nysgjerrig av natur, og de elsker å gå på oppdagelsesferd. Enten det er hjemme i huset (ja, der er alltid noe nytt å oppdage) eller ute i naturen. Og som mamma til tre vet jeg at det er mye å passe på. Ole er liten, han krabber på gulvet. Grinden må lukkes, legoen må opp fra gulvet og skuffer må sikkres. Men jeg har jo også to litt større, der byr det på egne utfordringer.

Som mødre må vi av og til ha øyner i nakken, har dere hørt det uttrykket før ? 
Da vi flyttet inn i huset for ca 2 år siden var Julie bare 8 mnd gammel. Det første hun gjorde var å kjøre en firhjulet marihøne fra toppen av trappen og helt ned. Jeg husker så godt at jeg hørte noen ekstremt høye dunkelyder etter hverandre. Da jeg kom løpende satt hun merkelig nok oppå marihønen, like hel på enden av trappen. Da må jeg også få poengtere at trappen ikke er rett, der er en sving. Amazing. Jeg viste ikke om jeg skulle le eller gråte. Det gikk heldigvis bra med Julie. 

Det jeg vil frem til med dette innlegget er at jeg vil tipse alle om hvor viktig det er å være føre var. For å minske risikoen for at noe svært alvolig kan skje, skal det noen ganger så lite til. De eldste barna kan leke med lego på et bord så får ikke minsten mulighet til å putte det i munnen. Panner kan snues med håndtaket innover, så får ikke barn tak i det fra gulvet. Ha alltid en hånd på barnet når det ligger på stellebordet, og ha medisin og legemidler i et høyskap hvor barna ikke kommer til. Det samme gjelder på vaskerom/kjeller. Vaskemidler, plumbo og etc skal ikke stå i barnets høyde eller en plass der de kan få tak i det. 

Jeg regner med at de fleste vet det fra før. Men det er alltid greit å ta en sjekkrunde av og til. 

Ha en god mandag da dere. 
Vi blogges. 
Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits