• Skrevet: 17.01.2016  •  Kl: 09:25  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 0


Den dagen du slipper bomba om at du er gravid, da hagler det inn med gode råd og tips fra alle de millionene som allerede har gått gjennom svangerskap og fødsler. (Det er vertfall slik det føles)

"husk å sove før barnet kommer", "nyt tiden før barnet kommer", "prøve å slappe av, det får du ikke når barnet kommer". 

De kloke ordene, rådene og tipsene renner ut i sanden. De går inn et øre og ut igjen det andre. Hormonene, gleden og ikke minst forventningene bobler innvendig og man kan liksom ikke forestille seg hvor lang venetiden virkelig er, uten at man har vært gravid selv. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor folk skulle mase sånn på meg om at jeg måtte sove. Det slo meg vertfall aldri tanken at de hadde en snev av sannhet i seg. 

"Klok av skade" sies det. 

Man må erfare sannheten før man skjønner hva søvn er, og hvor viktig det er for en velfungerende hverdag. Nå sitter jeg 3 barn senere og tenker: "bare jeg får sove 2 timer i natt, 2 timer er alt jeg ber om. Og ja, gjerne sammenhengene da". 

Ok, dette gjelder jo ikke alle. For man møter naturligvis på alle de som har barn men som har barnepass hver helg, som har barn som sover hele natten og som gjerne ligger til langt på dag og må dras ut av sengen. Eller de som ikke trenger søvn, de som elsker å sove 2 timer hver natt og som ikke ser problemet med et barn som vokner hver halvtime, eller de som mener at søvn er for pingler. Neida, de provoserer ikke i det hele tatt. 

Så til dere som skal ha barn, og som ikke vet bedre. Ta til deg rådene, sov, slapp av og LAD BATTERIENE.
(ja, gjerne før det er for sent da).


Ikke bli skremt da, det er veldig koselig med barn. 
Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits