• Skrevet: 11.01.2016  •  Kl: 22:51  •  Kategori: Barneklær  •  Kommentarer: 2

Det er vinter, og vi har hatt noen lange dager med minusgrader og sur vind. Barn er barn, og de vil ut å leke uansett hvor kaldt det er ute.  Vi har kledd godt på oss, og vi har gått på tur til tross for vinteren som meldte sin sene ankomst. Selvfølgelig kutter vi litt ned på tiden ute når det er veldig kaldt, men en liten tur ut er bedre enn ingen tur ut? 

Det som overrasker meg er at jeg observerer flere barn som går ute uten lue på hodet, i DENNE kulden ?! Jeg blir målløs. Det er klart, mange av de har blitt så stor at de har valgt selv å skippe luen. Men har ikke vi som foreldre en liten snev av innvirkning på barna våre likevel? Var du klar over at faktisk så mye som 50% av kroppsvarmen forsvinner gjennom hodet ?

"Hos en fullt påkledd person med kort hår som går uten lue, står hodet for halvparten av varmetapet når det er minus ti grader. Når det er minus 20 grader, forsvinner 75 prosent av kroppens varmetap gjennom hodet" hentet fra kilde på nett.

Det er utrolig mye, og desverre tror jeg det er mange som ikke er klar over det. Vær så snill, la luen være et vesentlig plagg på barna (og dere selv) når dere er ute i kulden ♥ Jeg er storfan av luer som har hals, da slipper kulden å trenge inn til nakke og hals. Og for guds skyld, kle på barna ull og ikke bommullsluer i minusgrader.

Her er noen gode eksempler:


Del gjerne innlegget videre. 

Ha en fortsatt fin kveld. 
♥♥

EliseFit - veien fra bikinifitness til helårskroppen

Skrevet: 12.01.2016  •  Kl.05:44
Veldig godt poeng, og godt at noen påpeker det!

Lisa

Skrevet: 12.01.2016  •  Kl.07:17
Hvilke kilder har du benyttet deg av når du skrev dette innlegget? Jeg er ganske sikker på at dette med at hodet frigir mest varme bare er en gammel myte. Kroppen frigir varme gjevnt, ettersom hodet utgjør om lag 10% av den totale kroppsmassen frigis ca 10% kroppsvarme fra hodet. Ganske logisk. Jeg bruker lue på mine barn altså, bare så det er sagt. He he


Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits