• Skrevet: 20.10.2015  •  Kl: 17:57  •  Kategori: familieliv  •  Kommentarer: 2

Hei hei dere ♥

Leser du for barna dine ? Har du en rutine om kvelden, eller kanskje noen lesestunder midt på dagen ? Her er barna blitt vant til å lese eventyr på sengen før leggetid, vist ikke vil de aller helst ikke legge seg. Viste du at du kan legge grunnlaget for leseferdigheter senere i skolealder allerede når barna er små ? Hvor langt barna har kommet i leseutviklingen når de begynner på skolen har ofte en sterk sammenheng med hvordan lesemiljøet er i barnas hjem når de er små. 

Hvordan jeg legger opp til lesing her i hjemmet ? Jentene mine har vært glad i bøker hele veien - heldigvis. Vi begynte så smått og introdusere de for myke plysjbøker da de var baby, deretter har vi utvidet til pekebøker og senere litt lenger historier og fortellinger. Men det finnes noen små knep som kanskje kan vekke interessen for bøker mer. Det hjelper oss, så jeg har lyst å tipse dere så kanskje det kan hjelpe flere. 

Varier og bytt ut: Vi har utrolig mange bøker i huset. Noen har vi fått i gaver, og noen har vi kjøpt selv. Og ha alle bøkene fremme på en gang har ingen hensikt. Vi har ca 5-6 bøker stående på rommet til jentene til enhver tid. Inn i mellom bytter jeg ut bøkene med andre bøker jeg har liggende på boden. På den måten slipper de og gå lei av bøkene de finner i bokhyllen, samtidig som de ikke trenger å ha for mange å velge mellom når de skal lese. 

Interesser: Vilde har fått opp øynene for Karsten og Petra. Vi har kjøpt noen bøker med figurene, og de er veldig populære her i huset. 

Vis interesse selv: Engasjer deg, sett deg ned og lev deg inn i fortellingen sammen med barna - det blir en suksess I promise. Jentene her syns det er veldig kjekt og bare se på bildene av og til, så kan vi dikte historier ut fra det vi ser helt selv. Fantasien er magisk - bare prøv. 

Lesemiljø: Lag til en koselig krok i hjemmet, med deilige myke tepper og noen deilige myke puter. Det er koselig å slenge seg ned i en "kosekrok" sammen med barna å lese i fine bøker. Da blir det en rolig stund med kvalitetstid - det har barna ofte godt av etter en aktiv dag i barnehagen. 

Innkjøp: La barna få være med på innkjøpet av bøkene - det er stas det! 


Jeg håper mine tips kan hjelpe til litt. 
God lesing!mariellaline-

Skrevet: 20.10.2015  •  Kl.18:07
lese er viktig ! å det skaper gode minner :) når min lillebror var liten så leste jeg for han hver eneste kveld, å jeg kommer aldri til å glemme den tiden vi hadde sammen når vi leste igjennom bok etter bok :) veldig glad for at min mor fikk meg til å gjøre dette da det er uerstattelig for både meg å han til dags dato :)

Rebekka Fylling

Skrevet: 20.10.2015  •  Kl.19:57
mariellaline: så koselig Mariellaline :)
Ha en fin kveld :)


Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits