• Skrevet: 14.10.2015  •  Kl: 08:49  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 2

Vi drømmer alle om barn som sitter fint å spiser maten sin, barn som takker pent for gaver helt uoppfordret og ikke minst barn som svarer høflig når folk snakker til de. I den virkelige verden løper vi etter barnet med maten i hånden, maten ligger på gulvet og skvist på bordbeina etter måltidet og barna gjemmer seg bak deg når folk ønsker å få kontakt

Sosial kompetanse handler om å lære de sosiale kodene, og ikke minst lære hvordan man skal oppføre seg. Viste du at måten du behandler andre på rundt barna, er viktig for barnets oppdragelse? Noe av det viktigste man kan lære barna er å dele, vise empati og omtanke for andre, og å lytte og samarbeide. Jeg og Kim prøver bevist å respektere hverandre og vise forståelse rundt barna - på den måten kan egenskapene smitte over på jentene. Jeg sier ikke at vi er perfekt - langt i fra. Men om man prøver å være litt bevist på disse punktene, kommer man utrolig langt , mener jeg.

Vi har hatt en periode med mye syt, mye mas og ikke minst mye urolighet. Det har skjedd mye den siste tiden siden vi ble 3 barns foreldre, og hverdagene har blitt litt "rotete" (?). Vi bestemte oss for å bruke mer tid på ting vi kanskje ikke brukte tid på før. Vi prøver å vise tålmodighet ovenfor barna og ikke minst respekt - hittil mener jeg selv at det har resultert i litt roligere ettermiddager. Stress forverrer situasjonen og gjør ikke godt for noe, derfor er det deilig og ha muligheten til å stresse litt ned i hjemmet. Vi har erfart at det ikke er mye som skal til. Bruk 5 minutter ekstra på påkledning, la barnet få prøve selv fremfor å hive på de klær for å bruke minst mulig tid. La barna få spise en halv skive hjemme fremfor å ta med en skive i hånden på vei til barnehagen. Det er små ting som oppfattes som stressende, og det er ikke mange minuttene ekstra man trenger for å gi den rolige og trygge tiden i hverdagen. 


Har du noen erfaringer å dele?
Hvordan tar du/dere vare på den viktige tiden med barna?

Ha en god onsdag :) 
Vi blogges.

 

 

Karianne

Skrevet: 20.10.2015  •  Kl.13:32
Eg er helt enig med deg. Vi voksne er forbilder for barna, og barna blir som oftest en kopi av foreldrene sine. Om man viser emati, omsorg, hjelper til, lytter, har respekt, er tålmodig, SER dem, har tydelige grenser, samarbeider, lar andre rundt få være medbestemme, og viser at man er glad i alle, så vil også barna observere dette og kanskje ta det med seg videre. Det er enkelt i teori, men vanskeligere i praksis.

Eg har selv opplevd i det siste at det er mye syting, osv osv. Noen uker er travlere enn andre, og desverre går det ut over de man er nærmest. Man må bruke GOD tid sammen med barna, og ikkje la hverdagen bli stress og med masse rutiner. Vi må kunne slappe av og være tilstedeværende foreldre som bruker tid MED barna.

Eg står alltid opp en time før eg må vekke sønnen min. Eg dusjer, gjør meg klar til dagen, gjør klar matboksen hans, legger frem klær, og tar meg en kopp kaffe. Når eg da vekker han, har eg all tid til han. Eg føler morningene har blitt mindre stressende, og føler vi får en fin start på en ny dag. Etter eg har hentet han i barnehagen slår eg aldri på tv. Vi lager middag SAMMEN eller han leker til middagen er klar. Etter dette har vi kvalitetstid sammen. Vi går enten ut på tur i skogen, eller går på rommet hans der vi bygger lego, tegner, maler, perler, bygger med klosser, pusler, eller leser bok.

Rebekka Fylling

Skrevet: 20.10.2015  •  Kl.15:24
Karianne: Helt enig med deg.

Høres ut som du har fått inn en god rutine. Og stå opp en time før barna her i huset er jo nærmest en umulig sak når man er våken hele natten med to små, og de selv står opp klokken 06:30... hehe :) Men vi prøver så godt vi kan å roe ned i morgentimene likevel :)

Ha en fin tirsdag :)


Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits