• Skrevet: 11.09.2015  •  Kl: 08:20  •  Kategori: Middagtips  •  Kommentarer: 0

Fredagstaco, taco-fredag - kjrt barn har mange navn. Og jeg vet at dette er en klassiker i de norske hjem p fredagen. Kanskje som en slags feiring om at n er det helg og familien er samlet ? Det er jo fredag i dag, s hva passer vel bedre enn oppskriften p en skikkelig taco middag ?

Vi er egentlig ingen tradisjonsfamilie p dette omrdet. Vi spiser taco, men ikke hver fredag. Og skal Kim lage taco, gjr han det helst p den ordentlige mten. Da mener jeg den fra bunnen av - uten poser og ferdigkrydder. Han lager krydder, salsa og guacamole fra bunn. Vi pleier som regel og g for karbonadedeig, men av og til smaker det ordenlig godt med biff:








Ingredienser:

600 g mrbrad av storfe i biffer
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss margarin til steking

Hot krydderolje:
1⁄2 stk finhakket rd chili
1 bt revet hvitlk
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
11⁄2 ss olje

Guacamole:
11⁄2 stk avokado
1 ss sitron- eller limesaft
1 bt revet hvitlk
1⁄2 stk finhakket rd chili
1 ss finhakket frisk koriander
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper

Salsa:
4 stk tomat
3⁄4 stk agurk
1 stk gul paprika
1 stk rdlk
4 ss finhakket frisk koriander
saft av 1⁄2 stk lime
1 ss olivenolje
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper

8 stk fullkornstortilla
1 pk babyspinat ( 65 g)
8 stilker frisk koriander

Slik gjr du :

1. Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. nsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrene fr du finhakker chilien.

2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.

3. Bland most avokado med hvitlk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde p sin friske, grnne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.

4. Lag salsa. Del tomat i fire. Ta ut kjernen og skjr tomatkjttet i terninger. Skjr agurk, paprika og rdlk i sm terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes.

5. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem p sterk varme til det begynner piple kjttsaft p oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje p begge sider av biffene mot slutten av steketiden.

6. Varm fullkornslefser etter anvisning p pakken. Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.

BON APETITT !
Vi blogges



Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits