• Skrevet: 09.09.2015  •  Kl: 15:17  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 0

Barn får med seg mye mer enn man tror, ja ofte tenker man kanskje at det er greit å snakke om ting høyt når barna er tilstede. Enkelte ting mener jeg man bør holde for seg selv og dele med ektefelle/samboer når barna ikke er tilstede eller etter leggetid. I disse dager er det et høyt fokus på mobbing og det har komt frem skremmende mange ekstreme tilfeller av mobbing via nett og sosiale medier blandt unge. Mobbing har nok alltid eksistert, men sosiale medier vokser og er større enn noen gang, og klarer vi å filtrere bort denne typen bruk av mediene ? 

Begynn tidlig, forebygg og jobb med dine egne barn - for det er vi som er rollemodeller, det er vi som kan gjør noe med det. Jeg ønsker ikke at mine barn skal bli verken moddere eller de som blir mobbet - naturligvis. Slik tenker de fleste, men gjør vi noe med det ?

"Snakker du mye om andre, havner ofte i trøbbel eller krangler om småting, vil barna dine lære at det er greit å samhandle med andre på denne måten, mener pedagog". 

Ja som jeg skrev er vi rollemodeller for barna våre, og våre handlinger og ikke minst holdninger er ofte viktigere enn man tror. Jeg tror faktisk det er nødvendig og viktig og ha samtaler med barn allerede i barnehagealder. Vi kan snakke om vennskap, hva gjør vi for venner og hva ønsker de at venner skal gjøre for seg. 

Jeg snakker ofte til Vilde om å behandle andre slik hun ønsker at de skal behandle henne. Det er klart hun er "bare" 4 år, men hun er likevel stor nok til å ha samtaler og huske det vi har snakket om. Det kan gjøres på en positiv måte og mange av barnebøkene i dag handler nettopp om dette viktige temaet. Vi leser bøker om kvelden før de legger seg, hvorfor ikke velge en bok som handler om vennskap og mot mobbing ? 


Neitakk til mobbing, det har jeg nulltoleranse for.

Hva tenker dere om dette temaet ? Snakker dere med barna deres om hvordan vi skal behandle hverandre ? 
Ha en fortsatt fin onsdag. 
Vi blogges.

 Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits