• Skrevet: 30.08.2015  •  Kl: 10:57  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 2

Jeg og Vilde koste oss på tur i skogen i går. I utgangspunktet skulle hele gjengen, men siden Julie sovnet, ble det tur på meg, Vilde og Ole i vognen. Vilde tok med seg sekken sin (som hun elsker). Den fylte hun med eple og vann til pausen vår. Ja, for pausen er vel det viktigste med hele turen ? Hun spurte allerede etter 5 minutt om det var lenge til vi skulle ta pause og spise eple. At 4 åringen skulle gå i 2 timer uten klage, hadde jeg kanskje ikke sett for meg. Men turen gikk veldig fint til tross for kraftige nedbørsmengder inn i mellom. 


Vi fant oss en benk, og på benken lå det en flue. Da Vilde fikk øye på den sa hun : "Mamma ? Jeg tror den ligger bare å soler seg jeg". Jeg tenkte ikke noe mere på det der og da, før det kom et spørsmål til (som det naturligvis ofte gjør hos en 4-åring): "Mamma ? Er den død?"

Ja, hvordan svarer man best mulig på barns spørsmål om døden? Jeg vet, dette er jo "bare" en død flue. Men før eller senere kommer nok de første tankene og spørsmålene rundt døden. Døden er en vesentlig og viktig del av livet, både for oss og for barna. Da er det viktig at vi setter oss ned sammen med de, ikke stenger de ute fra det men kanskje undrer oss sammen med de om det. 

Jeg skal ikke skrive side opp og side ned om hvordan DU skal møte barnet ditt i samtalen om døden, men jeg tror det er vikitg å være konkret. Den som er død slutter å puste, og hjertet slutter å slå. Men den som er død trenger ikke å spise lenger, hårer vokser ikke og de har det heller ikke vondt.

Det kommer mange faser i livet med småbarn - det er jo det som er så spennende. 
La de undre, og la deg selv undre sammen med de.


Se på denne sprekusen min. Pause med eple og vann i skogen.

Ha en god søndag alle sammen. 
Vi blogges

 

Christina to barns mamma

Skrevet: 30.08.2015  •  Kl.18:51
Ja vi hadde det spm i fjor da æ måtte forklare min da 3 åring om hvorfor min bestefar var død. Måtte forklare at kroppen Hannes var syk og ikke klarte mere. Da kom det fra hun at men mamma det gjør ikke nåt for uansett så sitter han i himmelen å passe på at vi er snill :) barn skjønner det mest utrolige. Hun er nå fire år å snakker fortsatt om at min bestefar var død å ikke e med oss lenger men passer alltid på oss:)

Navn

Skrevet: 30.08.2015  •  Kl.19:14
Min sprekus også:)


Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits