• Skrevet: 09.08.2015  •  Kl: 22:26  •  Kategori: Tanker   •  Kommentarer: 0

Debatten som aldri dør, er hvorvidt folk liker offentlig amming eller ikke. Hvor mange som mener det ikke passer seg i motsetning til de som omtrent vandrer rundt offentlig konstant med en pupp dinglende ut av skjorten. Jeg var en av de som ikke likte offentlig amming. Det så rart ut, jeg ble gjerne ubekvem i nærheten av de som ammet og jeg syns det var unødvendig og gjøre det blant folk når det fantes egne "ammerom" i nærheten. (kjøpesenter).


Så blir man mor... rettere sagt, jeg ble trebarnsmor og ammer nå mitt tredje barn. 

Er det ikke rart hvor mye ting og ikke minst tanker forandrer seg med en gang ? Holdningene jeg hadde tidligere, finnes ikke lenger og toleransen for amming er en helt annen nå. Når en kvinne blir gravid, setter kroppen igang en prosess med å produsere næring som skal fore en levende baby og sørge for at babyen får den næringsrike maten det trenger akkurat fra det er født. Det som kanskje tidligere irriterte meg, vil jeg heller si fascinerer meg nå. 

Jeg vet det er unaturlig og rart for enkelte å amme ute blandt folk - for meg er det helt naturlig. Men jeg kan bare ikke helt skjønne meg på folk som setter seg en meter fra deg for å omtrent stirre deg i senk når du gir mat til babyen din. Spesielt på flyet. Da kommer jeg alltid ved siden av noen som sitter de fem-og-tredve minuttene det tar fra takeoff i Bergen til landing i Ålesund og ser på. 

Jeg syns offentlig amming er veldig greit! 
Men, jeg syns ikke offentlig se-på-de-som-ammer er greit. 

Hva er dine tanker om å amme offentlig ? 

 Design og koding av Silje Lien
Design og koding av Silje Lien
hits